Arama
Arama Sonuçları
Kastamonulu anne feci şekilde can verdi: 9 yaşındaki kızı ağır yaralı
Kastamonu Çatalzeytin nüfusuna kayıtlı Cihan Kaplan, Kırıkkale'de otomobil ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada ağır yaralandı. Kaplan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, 1'i çocuk 2 kişinin de tedavisi devam ediyor.
Derdiyok; "4 ayda Kastamonu'da yoğun tempo yaşadık"
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Çağdaş Derdiyok, 4 aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kastamonu'da sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve hastaların daha etkin bir şekilde tedavi edilmesi için yapılan çalışmalara vurgu yapan İl Müdürü Derdiyok, hastaların il dışına sevklerinin azaltılması noktasında da gayret içerisinde olduklarını kaydetti. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görev değişimi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Dr. Enes Efendioğlu, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Doç. Dr. Veli Ozan Çakır atandı.
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Boğmaca Vakalarına Karşı Aşı Tavsiyesi
KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Gökçe Gayretli Aydın: "Ne yazık ki aşı kararsızlığı ülkemizde de artmaya başladı. Bu yüzden bütün anne babaları bilimin ışığında aşılamaya tekrar davet etmek istiyorum"
Kastamonu'da Aile Hekimlerine sertifikalı eğitim!
Aile hekimlerine yönelik olarak düzenlenen Bölgesel  Aile Hekimliğine Uyum 1. Aşama Sertifikalı Eğitim programı tamamlandı.
Kuzeykent’in yeni talibi! “Köprü olacağız”
Kamil Topdan, Kuzeykent Mahallesi için muhtarlık adaylığını resmen duyurdu.
'Atıl projeler' cenneti Kastamonu!..
Geçtiğimiz son 10 yılda Ilgaz Tüneli, havalimanı ve yakın zamanda hizmete giren Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi (eski MİEM) gibi çok önemli projelerin hayata geçirildiği Kastamonu'da yıllardır akıbeti belli olmayan bina ve arazilerin ne olacağı halen merak konusu...
Kastamonulu şoförün yaşadığı hayret verici olay!
İstanbul'da yaşayan ve minibüs şoförü olan Kastamonulu hemşehrimiz Hakan Yücel, minibüsünde doğum yapan kadını hastaneye ulaştırdı. Yücel açıklamasında; "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diyerek hayretini dile getirdi.
Tahsin Babaş, neden aday gösterildi?
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, basın toplantısı düzenleyerek geride kalan 250 günlük görev süresini değerlendirerek; ilimizde devam eden ve planlanan yatırımların genel durumuyla alakalı bilgi verdi.
DİKKAT!.. Acillere gitmeyin, çocuklarınızı da götürmeyin
Virüs kaynaklı hastalıklar arttı, vatandaş soluğu acil serviste aldı. Uzmanlardan ise uyarılar peş peşe geldi. Dikkat! Zorunlu olmadıkça acil kliniklere gidilmemeli özellikle de çocuklar buralara götürülmemeli...
Kastamonu’da Tıp Fakültesi büyüyor
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi, kadrosunu güçlendirmek için girişimlere başladı. 
Kastamonu'da sevk ve randevu sıkıntısının sorumlusu kim?
AK Parti Milletvekili Halil Uluay’ın açıklamalarının ardın birçok kesim de; yapılan açıklamaya tepki gösterdi.
Kastamonu İl Sağlık Müdürü belli oldu!
Kastamonu'da uzun bir süredir beklenen İl Sağlık Müdürü ataması nihayet gerçekleşti.
Park halindeki iş makinesine çarpan motosikletteki 2 kişi öldü
Düzce'de, bakım ve onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yolda park halindeki iş makinesine çarpan motosikletteki 2 kişi hayatını kaybetti.
Kastamonu Üniversitesi yükseliyor
Kastamonu Üniversitesi, 2023-2024 URAP Türkiye sıralamasında sıralamaya giren 188 üniversite arasında 81’inci sıraya yükseldi. Tıp Fakültesi olmayan 101 üniversite arasında yapılan sıralamada ise Kastamonu Üniversitesi, 26’ncı sıraya yerleşti.
Suriye'den Türkiye'ye şehit ateşi düştü: "Görevini çok seviyordu"
İzmir Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevliyken geçici olarak Suriye Görev Gücünde görevlendirilen polis memuru Hüseyin Şimşek, teröristler tarafından açılan ateş sonucu kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Şehidin İzmir'deki evine bayrak asılırken, evin önünde taziye çadırı kuruldu.
KEAH stajyer doktorlarına kapılarını açtı
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'ncü sınıf öğrencileri, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Akademik Yılı içerisinde stajlarını Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirecek.
“Alzheimer her beş yılda iki kat artıyor”
Alzheimer hastalığının unutkanlığın yanı sıra pek çok zihinsel fonksiyonu da etkilendiğini belirten Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Bilgin Topçuoğlu, hastalığın her beş yılda iki kat arttığına dikkat çekti.
Kastamonu'nun 2 ilçesinde ilk kez tespit edilecek
Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bu alanda hazırlanan projelerine bir yenisi daha ekledi. Desteklenen proje ile Kastamonu ili özelinde farklı iklim bölgelerinde yer alan atmosferik polen ve sporların incelenmesi, alerji hastaların yaşam kalitesine etkilerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Bu çalışma ile İnebolu ve Tosya ilçelerinin atmosferik polen ve sporları ilk kez tespit edilmiş olacak.
SGK karşılamıyor, kanser ilacını krediyle alıyorlar
İlaç temininde yaşanan sorunların giderek artması, kanser hastalarının tedavisinde sıkıntılara neden oluyor.
Türkiye’de bir ilk görüldü! Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Erkılınç: Haber sitelerimiz 4 ayda önemli başarılar elde etti
BİK Genel Müdürü Erkılınç, Kurumun metriklerine göre ölçümlenen trafik verilerinin günlük olarak paylaşılmaya başlandığını söyledi.
Bakmaz, geleceğin mesleklerini sıraladı: "Entegre olunması lazım"
Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz, geleceğin meslekleri hakkında konuştu. Bakmaz, açıklamasında; "Gelecekte, yapay zeka mühendisliği, yazılım mühendisliği ve dijital oyun tasarımı meslekleri ön plana çıkıyor. Hatta Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliğini geride bırakıyor" dedi.
"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz"
2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bahçeşehir Koleji yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz; "Eğitim bir ekip işidir. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi.
YKS’de 509 puan aldı, seçtiği bölüm Türkiye gündemine oturdu
2023-YKS sayısal alanında aldığı 509 puanla ilk 13 bine girerek kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümüne yerleşti.
THY’nin eğitim uçağı düştü! Bölgede dron uçuşları yasaklandı
Aydın'da THY eğitim uçağının düşmesiyle ilgili inceleme başlatılırken, bölgede dron uçuşları yasaklandı. Tepecik Mahallesi sınırları içerisinde meydana gelen vakada, uçak yonca tarlasına düştü ve iki kişi yaralandı. Yaralılar hastanede...